מסלול פיצויים בגין נזק עקיף (כלכלי) שנגרם בעקבות מבצע "עם כלביא"

מסלול פיצויים בגין נזק עקיף (כלכלי) שנגרם בעקבות מבצע "עם כלביא"

לקהל לקוחותינו שלום רב,

הרינו להביא לידיעתכם על אודות מתווה הפיצויים הצפוי אשר הוצג על ידי משרד האוצר, ושמטרתו לפצות עסקים על הנזקים העקיפים שנגרמו להם בעקבות מבצע "עם כלביא". על פניו, מדובר במתווה פיצויים מסוג "הוצאות מזכות" הצפוי להיות כמעט וזהה למתווה שהופעל במסגרת מלחמת "חרבות ברזל".

במתווה הצפוי, בדומה למתווה הפיצויים הקודם, עסקים אשר חוו ירידה במחזורי הפעילות בחודש יוני 2025 (ירידה בשיעור 25% במסגרת דוח תקופתי "חד חודשי" לחודש יוני 2025, או ירידה בשיעור 12.5% בדוח תקופתי "דו חודשי" לחודשים מאי-יוני 2025), יוכלו להגיש תביעה לפיצויים. בדומה למתווה הקודם, גם במתווה הצפוי תהיה הבחנה בין עסקים קטנים, שמחזור פעילותה השנתי נע בין 12,000 ש״ח ועד 300,000 ש״ח, ובין עסקים בינונים-גדולים שמחזור הפעילות שלהם נע בין 300,000 ש״ח ועד 400 מיליון ש״ח. 

לעסקים קטנים יחושבו פיצויים בסכומים קבועים שבין 1,750 ש״ח ועד 14,025 ש״ח (מדרגת הפיצוי תקבע בהתאם לשיעור הירידה במחזור הפעילות).

לעסקים בינונים-גדולים יחושבו פיצויים על פי נוסחה המחשבת החזר תשומות בשיעור 7% עד 22% (בהתאם לשיעור הירידה במחזור הפעילות) – החזר התשומות מבטא את ההוצאות הקבועות שהעסק המשיך להוציא חרף הירידה בפעילות – וכן החזר של עד 75% מהוצאות השכר שהמעסיק המשיך לשלם (בהתאם לשיעור הירידה במחזורים).

צפויות תקרות פיצוי כמו במתווה הקודם. התקרות ינועו מ- 600,000 ש״ח לעסקים בעלי מחזור של עד 100 מיליון ש״ח) ועד 1.2 מיליון ש״ח (לעסקים בעלי מחזור של עד 400 מיליון ש״ח).

משרדינו בעל ניסיון רב בניהול השגות, עררים וערעורים מנהליים בבתי המשפט, שנצבר בין היתר במלחמת חרבות ברזל, כשמיליונים רבים הושבו ללקוחותינו לאחר ניהול ההליכים. 
לכל שאלה – צוות המשרד עומד לרשותכם ויכול לסייע לעסקכם בכל שלבי התהליך.

מזכר זה כולל מידע כללי, הוא אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ ואין לראות בו ככזה. חוזר לקוחות זה מוגש כשירות ללקוחותינו תוך הבהרה שבכל מקרה ספציפי יש לקיים בחינה ודיון לגופו של עניין.

חדשות נלוות